.....Dobrodošli na šareni blog.....

Menu:

Najnovije

Kategorije

Kozmetika [1]
Serije [3]
Muzika [3]
Filmovi [2]
Moda [1]
Horoskop [1]
Magazin [1]
Književnost [4]
Uvod u blog [1]
Генерална [0]

Linkovi

Генерална
- Hapatime
- Sinthewonderland
- Makeitblonde
- Bonjourjr
- Lepota i Zdravlje
- Cosmopolitan
- Mylittlefashionnotebook
- Angeliquedama
- Alnari-Vulkan
- Laguna
- Vivaluxury
- 1sillaparamibolso
- Fashion Salade
- Divine World of Fashion
- Elle magazin

Sindikat

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3

Magazin

stylized | 14 Februar, 2013 13:09

Jedan od magazina koji čitam je i Elle magazin.U februarskom broju sam naletela na jedan zanimljiv članak u delu magazina Elle društvo-Treba li verovati u brak?

 

Odlična zapažanja i iznošenje činjenica su me oduševili,izabrala sam neke...Počinje sa jednom odličnom rečenicom-Stičem utisak da je danas neprimerno glasno maštati o večnom i srećnom braku.Koliko u srednjoj školi krali smo tatine burme da nam u čaši vode proreknu kada ćemo se venčati i sa ushićenjem čekali da prstenje kaže u kojoj godini će se to desiti.Danas niko ne pomislja na brak čak iako je u dugoj vezi.U čemu je problem?Otkud toliki bračni skepticizam? Na temu bračne sreće urađeno je više ispitivanja nego o životu na Marsu...

Većina udatih/oženjenih sa ponosom tvrdi da ih je upravo brak naučio da budu tolerantniji.

Brak bi formalno i po zakonu ,trebalo da počiva na ravnopravnosti.Svakodnevni kompromisi i dogovor se podrazumevaju,a ljubav?Ako je ima sjajno,ako ne-držimo se veštine pravljanja kompromisa.

Nepoverenje prema braku toliko je eskaliralo da se pojavio nov društveni fenomen-brakofobija.Doskora je bila rezervisana samo za muskarce a sada i sve više žena podleže.

Poučeni primerima iz filmova i  života,možemo zaključiti da su muskarci ti koje bi trebalo  prevariti da se venčaju. Metode su razne-fatalna privlačnost,neplanirana trudnoća,umiljavanje njemu i njegovoj mami.Na internetu postoji hiljadu i jedan savet kako da ga odvedete pred oltar.On kaže da“ ona kaže “da“,stave prstenje i game over,mission acomplished.Priča medjutim ,tek tada počinje...

Da li su brakofobičari u pravu?Da li je njihov strah zasnovan na preteranom samopouzdanju i uverenju  da sami mogu i u dobru i u zlu,ili se jednostavno boje potencijalnog neuspeha?

Poruke o braku, Duška Radovića, najčešće čitaju na venčanjima,koji favorizuje ravnopravnost polova ,štedljivost na rečima i osećanjima,realnost i odmerenost u ciljevima i željama i svakodnevnu,konstantnu borbu protiv dosade i čamotinje.

Na svakoj od tih ceremonija mladenci prihvataju pravila igre,čemu strah?

Možda jer se svaki peti brak u Srbiji završi razvodom,sve češće možemo da čujemo kako se neko udao/oženio iz koristoljublja,a preljuba je postala najgledanija tema na televiziji posle dnevnika!

Ja odbijam da mi tuđi i lični neuspesi na tom polju poljuljaju veru da je život udvoje moguć i lep...Ništa u životu nije izvesno pa s kojim pravom to očekivati od braka!?

 

Posted in Magazin. Dodaj komentar: (2). Trekbekovi:(0). Permalink

Free Counters